Ілюстрація REUTERS

Французькі компанії, які працюють в Україні, час від часу стикаються із корупцією, і це підриває довіру іноземних інвесторів до України.

Про це в інтерв'ю ведучій "Право на владу" Наталії Мосейчук сказала надзвичайний та повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, передає ТСН.

"Є приклади, коли наші компанії стикаються з проявами хабарництва, дуже переймаються цим, розповідають і посольству, і бізнес-омбудсмену. Це проблема, з якою ми змушені стикатися щоденно, спільно, до речі, з представниками української влади. Не можна сказати, що українська влада не допомагає цій роботі. Є в складі українського керівництва люди, які чудово розуміють, намагаються сприяти, бо усвідомлюють, що без довіри і не буде тих інвестицій, які так потрібні усім", - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожЗаповітні 7%: авторитетні експерти окреслили головні кроки для стимулювання зростання української економіки

Ізабель Дюмон також зазначила, що були випадки коли французькі компанії ставали жертвами рейдерських атак.

"Українській владі ці факти відомі, вони навіть не заперечують їхнє існування. І коли відбувається такий рейд проти якоїсь компанії, а суддя стає на бік цих рейдерів, ви розумієте наслідки в плані довіри з боку іноземних інвесторів до України?", - каже посол. 

Як повідомляв УНІАН, за оцінками Державної служби статистики України, зростання прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) за січень-вересень 2017 року становив 2,216 млрд дол., зокрема приплив інвестицій становив 1,218 млрд дол., вибуття - 305, 9 млн дол., позитивна переоцінка - 1,304 млрд дол.