Иллюстрация REUTERS

Національний банк України у 2017 році застосував штрафні санкції до банків за результатами перевірок у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на загальну суму 67,552 млн грн, що в 7 разів перевищує показник за 2016 рік.

Читайте такожУ Нацбанку заспокоїли: Україна не потрапляє в «чорні» списки FATF

Як йдеться в матеріалах НБУ, регулятор застосував штрафні санкції до 15 банків, у тому числі за проведення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу - до 10 банків на загальну суму 64,220 млн грн.

Відео дня

«Це штрафні санкції за залучення банків до ризикової діяльності, більшість з яких - конвертація безготівкових коштів у готівку», - пояснив журналістам директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.

Довідка УНІАН. Національний банк України в першому кварталі 2017 року застосував штрафні санкції до 5 банків у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на загальну суму 12,142 млн грн.

У 2016 році регулятор за результатами перевірок за цими питаннями застосував штрафи до 28 банків на загальну суму 9,321 млн грн.