Банк Тігіпка усунули від торгівлі держпаперами / фото УНІАН

Міністерство фінансів України вирішило розірвати з «Універсал Банком» Сергія Тігіпка договір про співпрацю на ринку державних цінних паперів за повторне невиконання банком взятих на себе зобов'язань.

Читайте такожТігіпко вирішив об'єднати свої банки

Про це повідомляється на сайті Мінфіну з посиланням на підсумки засідання комісії з відбору та оцінки первинних дилерів облігацій внутрішньої державної позики.

Відео дня

Крім того, Мінфін вирішив повідомити «УкрСиббанку» про можливість розірвання договору про співпрацю з ним за невиконання банком взятих на себе зобов'язань.

У той же час, Мінфін надав право підписати договір для отримання статусу первинного дилера на ринку державних цінних паперів «Альфа Банку», банку «Південний» і «Кредобанку».

Також повідомляється, що у зв'язку із затвердженням нової редакції договору про співпрацю на ринку державних цінних паперів діючі договори з первинними дилерами припиняють свою дію з 14 травня 2018 року, у зв'язку з чим Мінфін направив первинним дилерам нову редакцію договору для підписання.

Довідка УНІАН. Мінфін періодично проводить конкурсний відбір первинних дилерів серед банків, з якими укладаються договори про співпрацю на ринку державних цінних паперів.

За інформацією Мінфіну, найбільшими покупцями ОВДП в 2017 році серед первинних дилерів за обсягами купівлі паперів стали «Ощадбанк», «Укрексімбанк» і «ПриватБанк».

Далі в рейтингу найбільших покупців ОВДП були «ОТП Банк», «Укргазбанк», «Сітібанк», «Райффайзен Банк Аваль», «Укрсоцбанк», ПУМБ, «УкрСиббанк», «Універсал Банк».