Ілюстрація REUTERS

Російський рубль значно подешевшав під час відкриття біржі в очікуванні нових санкцій і після удару США та їхніх союзників по Сирії, проте далі втрати скоротилися, оскільки досягнуті доларом рівні є привабливими для продажу експортної виручки під сплату податків.

Читайте такожУ Росії придумали, як відповісти на санкції США

До 10.10 МСК котирування пари долар/рубль розрахунками "завтра" перебували біля позначки 62,33, і рубль втрачає 0,4 відсотка, пише Рейтер.

Відео дня

Під час відкриття торгів ж долар подолав позначку 62,60, тоді як офіційний курс Центробанку становить 61,41 рубля за долар.

Пара євро/рубль розрахунками "завтра" перебувала до 10.10 МСК біля позначки 76,87, і тут рубль дорожчає на третину відсотка.

Напередодні посол США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що США готують нові санкції проти Росії за підтримку сирійського президента Башара Асада, і вони будуть оголошені в понеділок міністром фінансів США Стівеном Мнучиним.

Нагадаємо, у суботу вранці США, Великобританія і Франція випустили по Сирії 105 ракет, цілячись в об'єкти, що мають, на їхню думку, стосунок до виробництва і застосування хімічної зброї.