Мінфін оголосив переможців конкурсу до наглядової ради «Укргазбанку» / фото bykvu.com

Конкурсна комісія визначила переможців відбору на посади чотирьох незалежних членів наглядової ради державного «Укргазбанку».

Читайте такожДанилюк повідомив строки продажу державних "Укргазбанку" та "ПриватБанку"

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, першим переможцем конкурсу став громадянин Польщі Славомир Коняс, який є бізнес-партнером з питань стратегії Banca Comerciala (Румунія) і в березні 2016 року обіймав посаду головного операційного директора і члена правління Alpe-Adria-Bank DD (Хорватія).

Відео дня

Другим переможцем став громадянин Великобританії Шренік Давда, що працює незалежним членом наглядової ради «Укргазбанку», а також партнер Necp LLP (Лондон), член консультативної ради Mobile Ltd (Лондон) і довірчий керуючий освітнього фонду TMT (Кенія).

Третім переможцем став Теймур Багіров, який вже є незалежним членом наглядової ради «Укргазбанку», а також незалежним директором ряду страхових компаній в Україні зі складу UNIQA Group (Австрія).

Четвертим переможцем став Юрій Драганчук, який працював старшим юристом юридичної фірми «Саєнко Харенко» і супроводжував міжнародні комерційні проекти, IPO, випуск єврооблігацій, реструктуризації, угоди злиття і придбання, залучення інвестицій на ринках капіталу в банківському і фінансовому секторах.

Мінфін зазначив, що комісія визначила переможців за результатами співбесід з 30 учасниками конкурсного відбору та їх оцінки відповідно до встановлених критеріїв із залученням міжнародних компаній з пошуку персоналу Ward Howell і Pedersen and Partners в Україні.

За інформацією Мінфіну, представники міжнародних організацій, які брали участь у роботі комісії з правом дорадчого голосу, включаючи Світовий банк і представництво Євросоюзу, високо оцінили прозорість конкурсного відбору.

Довідка УНІАН. «Укргазбанк» (м. Київ) працює на ринку України з 1993 року. За результатами докапіталізації банку за участю держави у 2009 році частка Міністерства фінансів у капіталі «Укргазбанку» становить 95%.