REUTERS

Труднощі російських компаній з фінансуванням будуть тривати через західні санкції, передає «Газета.Ru» з посиланням на The Financial Times.

Суверенний борг Росії знаходиться на низькому рівні і становить 13% від обсягу виробництва, проте корпоративні зовнішні позики показали різке зростання: від $100 млрд десять років тому до майже $660 млрд у липні цього року, йдеться в статті. Значна частина даних запозичень має відносно короткотерміновий характер і вимагає постійного рефінансування, додає видання.

Читайте такожЄС готує різні варіанти майбутніх санкцій проти РФЧерез санкції ЄС і США у найбільших російських банків і компаній обмежений доступ до зовнішнього фінансування, однак західні банки і фінансові інститути відмовляються фінансувати навіть ті компанії з Росії, яким взагалі не загрожують санкції, щоб уникнути будь-якого потенційного ризику, зазначає видання.

Відео дня

Москва сподівалася, що на допомогу прийдуть китайські банки, але глава "РЖД" Володимир Якунін заявив Financial Times, що Азія не може замінити західне фінансування, йдеться в статті.

Читайте такожКитайські інвестори через падіння рубля відмовилися ще від одного російського проектуІнвестори, глави корпорацій і аналітики згодні в тому, що єдиним способом виправити ситуацію для Росії є зміна політики щодо України та початок процесу скасування санкцій, однак це здається далекою перспективою, підсумовує видання.