Фото УНІАН

"Уповноваженим працівникам учасників ринку заборонено укладати угоди і здійснювати будь-які інші операції у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння та під впливом інших речовин. Керівництво установ зобов’язане розробити та чітко роз’яснити порядок дій під час виявлення осіб, які зловживають такими речовинами", - зазначається у проекті документу.

Крім того, Нацбанк пропонує заборонити гру на гроші або укладення парі між дилерами.

Читайте такожГривня за день зміцнилася на 13 копійок

Відео дня

"Гра на гроші або укладення парі між уповноваженими дилерами учасників ринку суворо заборонені. Керівництву учасників ринку рекомендується ввести в дію чітку політику контролю за такою діяльністю, яка має бути викладена в письмовій формі", - сказано у проекті кодексу поведінки.

Крім того НБУ рекомендує суворо контролювати прояви шахрайства з метою його попередження. Від керівництва та працівників учасників ринку вимагається висока пильність, зокрема тоді, коли інформація або запити надходять по телефону. 

Нагадаємо, сьогодні в Нацбанку називали інформацію про котирування міжбанківського валютного ринку інформаційних систем необ'єктивною, оскільки вони можуть відбивати лише бажання учасників ринку, а не реальні курси купівлі-продажу валюти.