Ілюстрація REUTERS

Україна до затвердження нової програми макрофінансової допомоги від Європейського Союзу має виконати всі умови попередньої програми макрофінансової допомоги ЄС.

Читайте такожУ Єврокомісії говорять, що Україна виконала одну з чотирьох умов для отримання нової фіндопомоги

Про це написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook міністр фінансів України Олександр Данилюк, підбиваючи підсумки робочої поїздки до Брюсселя (Бельгія), де він провів низку зустрічей з представниками Єврокомісії та Європарламенту.

Відео дня

«Повністю згоден з євродепутатами - у нас попереду ще дуже багато роботи, і Україна не має права зупинятися на досягнутому. До затвердження нової програми маємо виконати заходи, що не виконані за попередньою, третьою програмою макрофінансової допомоги ЄС», - написав міністр.

Він нагадав, що серед цих умов автоматична верифікація електронних декларацій, впровадження кредитного реєстру Національного банку, впровадження системи верифікації власників компаній, скасування мораторію на експорт лісу-кругляка.

«Виконання цих умов у рамках нової програми - цілком реально. Питання тільки в подоланні корисливих інтересів і в наявності політичної волі», - наголосив Данилюк.

Як повідомляв УНІАН, Єврокомісія запропонувала Раді Європейського Союзу та Європейському парламенту надати Україні нову програму макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро.

З 2014 року Єврокомісія надала Україні 3,4 млрд євро МФД у вигляді кредитів з низькими відсотками.