Порошенко призначив четвертого члена Ради НБУ за квотою президента / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко своїм указом призначив членом Ради Національного банку, терміном на чотири роки, професора кафедри банківської справи Університету банківської справи Олександра Петрика.

Читайте такожНацбанк по-новому: Гонтарева здала посаду Смолію

Відповідний указ від 21 травня про призначення четвертого члена Ради Нацбанку за квотою президента розміщений на сайті глави держави.

Відео дня

"Призначити членом Ради Національного банку України Петрика Олександра Івановича - з терміном повноважень чотири роки", - йдеться в указі.

Згідно з інформацією на сайті НБУ, Петрик повністю відповідає законодавчим вимогам для призначення на посаду члена Ради Національного банку. Він має спеціальну освіту, багатий професійний досвід роботи у науковій, банківської та управлінській сферах. Зокрема, Петрик з 2013 до 2017 року обіймав посаду заступника виконавчого директора від України (Alternate Executive Director in International Monetary Fund from Ukraine) в штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні (США).

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко в жовтні 2016 року своїм указом призначив членами Ради НБУ, який формується главою держави та Верховною Радою, Богдана Данилишина та Василя Фурмана. У квітні 2018 року президент призначив членом Ради Національного банку україни Миколи Каленського

Верховна Рада призначила нових членів Ради НБУ за парламентською квотою в липні 2016 року. В тому числі, до складу ради увійшли Віктор Козюк, Олена Щербакова, Тимофій Милованов і Віра Ричаківська.

Голова НБУ Яків Смолій входить до складу Ради НБУ за посадою.