Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що бюджет розвитку регіону за перші чотири місяці цього року збільшився на 1,4 млрд грн. або на 23% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Міністерство регіонального розвитку відзначило, що це кращий показник серед всіх регіонів.

«Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенко, охоплює все більшу територію. Міста і райони Дніпропетровщини отримують більше можливостей і додаткових коштів. Це сприяє розвитку регіону. Цього року місцеві бюджети зросли у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року майже на 23%. За даними Мінрегіонбуду, це кращий показник серед інших областей», - сказав Валентин Резніченко.

За словами віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка, Дніпропетровська область є лідером серед всіх регіонів країни за ростом доходів бюджетів розвитку.

Відео дня

Резніченко також зазначив, що з початку цього року темп зростання бюджетів міст області досяг 764 млн грн, що на 18,6% більше ніж в минулому році. Бюджети районів збільшилися – на 74 млн грн або на 20%. Громади області заробили на 110,5 млн грн. або на 22,6% більше.

Найбільший приріст забезпечено завдяки податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку.

Доходи всіх місцевих бюджетів країни з січня по квітень 2018 року зросли до 69,2 млрд грн. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 13 млрд грн або 23%. При цьому, як відзначають в Міністерстві фінансів, в цю суму не входять трансфери з Держбюджету України.

За даними Мінрегіонбуду, в 2017 році три територіальні громади Дніпропетровської області - Слобожанська, Вербківська та Богданівська - очолили рейтинг фінансової спроможності, випередивши всі 366 ОТГ України.