Ілюстрація REUTERS

У співпраці України з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими організаціями немає шантажу, а ведеться нормальний діалог.

Читайте такожБез МВФ не обійтись: Україні в найближчі роки бракуватиме 16 мільярдів - експерти

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, виступаючи у Верховній Раді.

Відео дня

«У нашій співпраці з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними організаціями немає місця будь-якому шантажу, погрозам і ультиматумам з боку цих організацій. Це нормальний повноцінний діалог», - сказав він.

Розенко підкреслив, що уряд діє не в межах чужої логіки, а має на меті підвищення рівня життя українців.

«Взаємодія з міжнародними організаціями націлена не лише на отримання коштів, хоч і це на сьогодні дуже важливо. Кредити МВФ надаються Україні під найменші відсотки, за які сьогодні можливе залучення державою коштів», - додав віце-прем'єр.

Також він зазначив, що питання підвищення цін на газ і відкриття ринку землі уряд вирішуватиме спільно з парламентом в інтересах народу України.

Довідка УНІАН. Поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 млрд дол., з яких Україна отримала 8,7 млрд дол., закінчується навесні 2019 року. В 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують у рамках цієї програми отримати 1,9 млрд дол.

Для продовження співпраці з Фондом Верховна Рада має ухвалити закон про створення антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, а уряд - привести ціни на газ до імпортного паритету і забезпечити механізм їх автоматичного регулювання зі зміною цінової кон'юнктури.