uk.wikipedia.org

Зростання ВВП Росії в 2014 році, згідно з уточненими прогнозами міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's, становитиме 0,3%, у 2015 році - 0,6%, заявив старший директор S&P Крістіан Естерс в рамках конференції Standard & Poors "Росія в нових економічних реаліях", повідомляє Прайм.

Попередній прогноз щодо зростання російського ВВП на 2014 рік, опублікований на початку жовтня, також становив 0,3%, при цьому на 2015 рік прогноз був більш оптимістичним і становив 1,1%.

Естерс зазначив, що таке зростання можливе у разі реалізації оптимістичного сценарію для російської економіки, в рамках якого середня вартість нафти Brent буде близько 90 доларів, що є довгостроковим прогнозом агентства цін на нафту зазначеної марки.

Відео дня

Читайте такожНафта перед засіданням ОПЕК знову коштує менше $80"І якщо ми не побачимо додаткових санкцій щодо Росії", - додав він.

Експерт також зазначив, що позитивний внесок у зростання ВВП може внести імпортозаміщення.

У жовтневій доповіді експерти агентства також посилалися на потенціал імпортозаміщення, відзначаючи, що поліпшенню прибутковості експортно орієнтованих галузей має сприяти ослаблення російської валюти.

Читайте такожМіністр фінансів РФ оцінив втрати економіки через санкції та нафту у $140 млрд на рік