Маркарова розраховує на поглиблення співробітництва з МВФ / фото УНІАН

Виконувач обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова розраховує на поглиблення співробітництва України з ключовим кредитором Міжнародним валютним фондом.

«Якщо говорити про Міжнародний валютний фонд, який надзвичайно сильно підтримав нас після кризи, і програма розширеного фінансування справді дала нам можливість разом з підтримкою міжнародних партнерів провести важливі реформи, я дуже сподіваюся на поглиблення цього співробітництва», - сказала Маркарова в ефірі одного з телеканалів.

Своїм першим пріоритетом на новій посаді Маркарова назвала підвищення бюджетної ефективності за допомогою впровадження середньострокового бюджетного планування та проведення ревізії бюджетних витрат.

Відео дня

Читайте такожЗвільнення Данилюка лише посилило фінблок уряду - Гройсман

Другим пріоритетом вона назвала макроекономічну стабільність і зниження фіскальних ризиків, що передбачає поглиблення відносин з міжнародними партнерами.

Третім пріоритетом Маркарова вважає підтримку економічного зростання за рахунок реформування податкової служби та митниці, створення Служби фінансових розслідувань, зниження тиску на бізнес, широкого обговорення податкового законодавства і завершення реформи державних банків.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня підтримала подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка. Причиною відставки став конфлікт міністра з прем'єром, який минулого тижня вийшов у публічну площину.

Данилюк займав посаду міністра фінансів з квітня 2016 роки після призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром замість Арсенія Яценюка.

Кабінет міністрів поклав виконання обов'язків голови Міністерства фінансів на Оксану Маркарова, яка з березня 2015 року обіймала посаду заступника міністра, а з квітня 2016 року - першого заступника міністра фінансів.