Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вважає, що американські товари повинні мати "справедливий" доступ до ринків інших держав.

Про це глава Білого дому заявив у суботу, 9 червня, на саміті глав держав та урядів Великої сімки (G7), що відбувається в Канаді, передає DW.

На думку Трампа, іншим країнам слід припинити "нечесну" торговельну практику стосовно товарів, вироблених у США. Саме через такі дії інших країн США "впродовж десятиліть" позбавляли переваг, наголосив Трамп на прес-конференції.

Відео дня

Читайте такожУ Токіо розкритикували торговельну політику США

Він також зазначив, що не звинувачував лідерів найбагатших демократій світу в причетності до "несправедливих" торговельних угод. Щодо самого клубу найрозвинутіших країн, то тут, на думку Трампа, потрібне створення зони вільної торгівлі в межах G7. Єдиний торговельний простір в межах Великої сімки потрібно створити без бар'єрів та перешкод та без такого явища як державні дотації, вважає американський президент.

Сам Трамп не дочекався завершення саміту в Канаді з огляду на його майбутню зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Сінгапурі.

Нагадаємо, з 1 червня 2018 року США запровадили митні збори на імпорт алюмінію та сталі. Під дію ввізного мита підпали в тому числі ЄС, Канада та Мексика. Останні дві країни разом зі США є членами Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA), яку президент Дональд Трамп неодноразово критикував. Трамп також запропонував замінити 24-річний договір щодо NAFTA двома окремими угодами.