zhitomir-online.com

Фонд має намір розпочати масові виплати гарантованого відшкодування вкладникам цих банків після завершення роботи тимчасової адміністрації.

Про це йдеться у роз'ясненнях вкладникам банків на сайті фонду.

Фонд нагадує, що тимчасова адміністрація у неплатоспроможних «VAB Банку» та CityCommerce Bank введена строком на три місяці - до 20 лютого 2015 року включно і може бути продовжена одноразово на строк до одного місяця.

Відео дня

«Уповноваженими особами фонду буде проводитися оцінка фінансового і майнового стану банків даних з метою підготовки плану врегулювання щодо виведення даних банків з ринку. У зв'язку з цим на даний момент усі операції за рахунками клієнтів банків припинені», - сказано в повідомленні.

Читайте такожФонд гарантування змінив тимчасового адміністратора неплатоспроможного «VAB Банку»

Фонд має намір розпочати масові виплати коштів вкладникам у межах 200 тис. грн після завершення роботи тимчасової адміністрації у зазначених банках. Порядок виплат буде залежати від обраного способу виведення неплатоспроможного банку з ринку. На даний час фонд шукає потенційних інвесторів для участі у цьому процесі.

Також повідомляється, що фонд проводить інвентаризацію банківських активів і зобов'язань, визначаючи перелік вкладників для виплат, та докладає всіх зусиль для обробки значних обсягів інформації, щоб у найкоротші терміни сформувати списки вкладників.

Фонд обіцяє додатково повідомити про початок виплат вкладникам по депозитах, що закінчилися, і поточних рахунках у період дії тимчасової адміністрації та закликає вкладників стежити за новинами на сайтах банків і фонду. Причому, за інформацією фонду, подавати заяви на виплату коштів у період тимчасової адміністрації не потрібно.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 21 листопада ввів тимчасову адміністрацію в «VAB Банк» і CityCommerce Bank на підставі рішення Національного банку України про визнання цих банків неплатоспроможними.

«VAB Банк» працює на ринку України від 1992 року і входить до групи великих банків за розміром активів. Основним власником банку є власник одного з найбільших аграрних виробників України Ukrlandfarming Олег Бахматюк, який володіє акціями банку через компанію Quickcom Limited (Кіпр, 82,9402% акцій).

CityCommerce Bank («Міський комерційний банк») працює на ринку України від 2006 року і входить до групи середніх банків за розміром активів. За інформацією НБУ, власником банку є компанія з управління активами «Глобал фінансіал менеджмент груп».