СБУ розповіла про співпрацю TYME з росіянами / фото УНІАН

Служба безпеки України викрила міжнародну платіжну систему TYME у співпраці з російською компанією, робота якої заборонена санкціями за рішенням Ради національної безпеки і оборони України 2 травня 2018 року, введеним у дію указом президента від 14 травня.

Читайте такожКабмін запропонує РНБО чергове розширення санкцій проти Росії

«Оперативники спецслужби встановили, що одна із заборонених в Україні російських платіжних систем, щоб уникнути дії застосованих до неї обмежень, використовує для переказу коштів в Україну можливості партнера - міжнародної платіжної системи TYME. Впровадження платіжними системами цього протиправного механізму підтверджено відповідними документальними матеріалами», - повідомляється на сайті СБУ.

Відео дня

За інформацією спецслужби, Національний банк ухвалив рішення про скасування реєстрації міжнародної платіжної системи TYME на підставі матеріалів СБУ.

«Зараз зазначена міжнародна платіжна система припинила свою взаємодію з платіжними системами країни-агресора», - відзначається в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк 15 червня повідомив про скасування реєстрації міжнародної платіжної системи TYME, платіжною організацією якої є фінансова компанія "ОМП-2013".

За інформацією регулятора, компанія співпрацювала із забороненою в Україні російською платіжною системою, що несе ризики виникнення загроз національній безпеці України.

У відповідь система TYME назвала рішення регулятора «надмірним», не погоджуючись зі звинуваченнями у співпраці з платіжними системами Російської Федерації.