Ілюстрація REUTERS

Верховний суд України не задовольнив касаційну скаргу власника ліквідованого «Всеукраїнського банку розвитку» Олександра Януковича - сина екс-президента України Віктора Януковича на рішення попередніх інстанцій про відмову йому у відшкодуванні збитків у розмірі 1,6 млрд грн.

Читайте такожЗ рахунків компаній Януковича-молодшого зняли арешт

Про це йдеться в постанові суду в Єдиному реєстрі судових рішень.

Відео дня

"Колегія суддів вважає за необхідне залишити касаційну скаргу без задоволення, а оскаржувані судові рішення - без змін, оскільки доводи касаційної скарги висновків суду не спростовують... Постанова суду касаційної інстанції набуває законної сили з моменту її ухвалення, є остаточною і оскарженню не підлягає", - йдеться у документі.

Колегія суддів погодилася з висновками судів попередніх інстанцій про те, що позивачем не доведено належними доказами протиправні дії з боку Національного банку України.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2017 року Печерський районний суд Києва залишив без задоволення позов до Національного банку про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд грн Олександру Януковичу, в березні 2018 року аналогічне рішення ухвалив і Апеляційний суд.

Довідка УНІАН. «Всеукраїнський банк розвитку» (Київ) працював на ринку України з 2009 року і входив до групи великих банків. За час перебування президента Віктора Януковича при владі активи банку зросли майже у 13 разів.

Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію «Всеукраїнського банку розвитку» 21 грудня 2014 року. З 27 листопада 2014 року в банку працювала тимчасова адміністрація.