У порту Одеси затримали партію контрафактної взуття / фото УНІАН

В Одеському морському порту виявлено і вилучено понад 5,7 тис. пар контрафактного взуття, ввезеного під виглядом дитячого взуття марки «Канарейка».

Читайте такожКонтрабанда позбавляє Україну $4 мільярдів на рік - Аваков

Як повідомив УНІАН представник Головного управління Нацполіціі в області, увечері 27 червня спецоперацію провели оперативники обласного Управління захисту економіки і співробітники Одеської митниці ДФС у рамках виконання постанови Кабінету міністрів України №479 від 20 червня «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення умов для запобігання ухиленню від сплати митних платежів».

Відео дня

«В управління захисту економіки надійшла оперативна інформація про незаконне переміщення товару одним з підприємств-імпортерів через Одеський порт, про що було відразу поставлено до відома митницю», - повідомив представник.

Після цього в порту було перевірено прибулий товар і встановлено, що під виглядом дитячого взуття марки «Канарейка» в Україну ввезено контрафактне взуття з маркуванням під відомі світові бренди: Philipp Plein, Gucci, Versace.

Наразі вирішується питання про складання протоколу про порушення митних правил з метою залучення посадових осіб підприємства-імпортера до відповідальності.

Загалом виявлено і вилучено 715 коробок (5720 пар взуття).

Як уточнив представник, факт порушення митних правил полягає у заниженні митної вартості, зменшенні ваги і наданні недостовірних відомостей про партію товару. Крім того, зловмисники приховали факт переміщення через державний кордон товарів з порушенням прав інтелектуальної власності.