REUTERS

Євросоюз дозволив видавати кредити російським банкам, які перебувають під санкціями, на термін понад 30 днів.

Відповідна інформація опублікована в Офіційному журналі ЄС, повідомляє lenta.ru.

Відео дня

Ця міра вводиться для підтримки платоспроможності дочірніх структур російських банків у Європі. Таким чином, санкції не стосуються кредитів, які виділяються на екстрене фінансування юридичних осіб, зареєстрованих в ЄС, які належать більш ніж на 50% російським банкам.

Читайте такожОбама і Туск обговорили можливість нових санкцій проти РФ4 грудня голова Сбербанку Герман Греф заявив, що Росія зіткнулася з проблемою залучення коштів не тільки з західних фінансових ринків, але й зі східних. «Теза про те, що ми не дочекалися західних грошей - вона дуже погана. Колеги, ви не дочекаєтеся і східних грошей. Не треба чекати. За грошима сьогодні колосальна конкуренція», - заявив він. - Я хочу сказати, що немає бажаючих стати в чергу і проінвестувати до нас в країну. Це ми стоїмо в черзі за грошима, в першу чергу суверенних фондів».

Читайте такожРосія скотиться в рецесію вже на початку наступного рокуРосійський банківський сектор перебуває під санкціями США і ЄС. Кредитні організації не можуть залучати кошти на американському і європейському фінансових ринках. У санкційному списку опинилися Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Зовнішекономбанк, Россельхозбанк, а також Банк Москви.