Ілюстрація REUTERS

Національний банк продовжив терміни обробки отриманих від аудиторів і банків даних про результати оцінки якості активів фінустанов у зв'язку з необхідністю їх детального аналізу.

Читайте такожMoody's поліпшило прогноз розвитку банківської системи України

Як повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №76, термін отримання банком вимоги регулятора про підготовку програми капіталізації відкладається до 1 серпня для банків, щодо яких проводиться оцінка стійкості із застосуванням двох етапів, до 17 серпня - із застосуванням трьох етапів.

Відео дня

Термін подання програми капіталізації банками, щодо яких Нацбанк проводив оцінку із застосуванням двох етапів оцінки стійкості, відсувається до 15 вересня цього року.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк у травні почав стрес-тестування 25 банків, на які сукупно припадає близько 95% активів банківського сектору України.

У березні цього року Національний банк анонсував оцінку якості активів 25 банків, включаючи «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укрексімбанк», «Райффайзен Банк Аваль», «Альфа-Банк», «Укргазбанк», ПУМБ, «УкрСиббанк», «Сбербанк Росії», «Укрсоцбанк», «ОТП банк», банк «Південний», «Креді Агріколь банк», «Промінвестбанк», «ТАСкомбанк», «Прокредит банк», «Кредобанк», «ВТБ банк», банк «Кредит Дніпро», «Мегабанк», банк «Восток», «А-банк», «Ідея банк», «Універсал банк» і «Банк інвестицій та заощаджень».