Мінфін розблокував освоєння кредитів Європейського інвестиційного банку / фото УНІАН

Міністерство фінансів України розблокувало освоєння коштів за трьома угодами з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) на загальну суму 1,2 млрд євро.

Читайте такожПорошенко розраховує отримати перший транш нової фіндопомоги ЄС восени

Як повідомляється на сайті Мінфіну, виконуюча обов'язки міністра фінансів Оксана Маркарова підписала зміни в три угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, кожна з яких передбачає залучення 400 млн євро.

Відео дня

За інформацією Мінфіну, зміни стосуються створення оптимальних умов вибірки коштів за підписаною у липні 2015 року угодою про фінансування розвитку муніципальної інфраструктури України.

Крім того, внесено корективи в угоду про фінансування аграрної галузі, підписаної у грудні 2015 року, що дозволяє почати використання коштів позики для довгострокового кредитування.

Крім цього, внесені зміни в угоду про кредитування малих та середніх підприємств, підписану в грудні 2014 року, що дозволяють продовжити термін доступності коштів позики.

Довідка УНІАН. Європейський інвестиційний банк - кредитна установа ЄС для фінансування у формі довгострокових кредитів та єдиний банк, що належить та представляє інтереси держав - членів ЄС.

Банк є найбільшим у світі міжнародним позичальником і кредитором за обсягами, надає фінансування і експертизу для надійних і стабільних інвестиційних проектів, що сприяють досягненню цілей політики ЄС.