Мінфін поки не визначився з концепцією декларированя активів фізосіб / фото УНІАН

Міністерство фінансів поки що не має єдиної концепції того, як повинен виглядати законопроект про здійснення разового декларування активів фізичних осіб, який необхідно розробити і подати до Верховної Ради відповідно до прийнятого закону про валюту.

Читайте такожНовий закон про валюту набере чинності у лютому 2019 року

Про це повідомила на прес-конференції виконуюча обов'язки міністра фінансів Оксана Маркарова, відповідаючи на питання журналіста.

Відео дня

За її словами, існує декілька концепцій щодо того, як повинен виглядати законопроект.

«Ми зараз проводимо консультації з даного питання, але на сьогоднішній день фінального законопроекту, який би ми підтримали в повній мірі, ще немає», - сказала вона.

ВУодночас, додала голова Мінфіну, одним законопроектом справа не обмежиться.

«Це не буде сам по собі окремий законопроект. Це цілий комплекс заходів, в тому числі і щодо нашого часткового приєднання до програмного комплексу дій BEPS (протидія розмиванню оподатковуваної бази й виведенню прибутку з-під оподаткування – УНІАН), тому що такі разові заходи щодо пайового або першого декларування мають сенс, коли пов'язані зі змінами глобальнішими щодо неможливості ухилення від сплати податків після цього», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, новий Закон «Про валюту і валютні операції» зобов'язує Кабінет міністрів спільно з Національним банком розробити законопроект щодо здійснення одноразового декларування активів фізичних осіб.