Білоруський "Паритетбанк" не може претендувати на покупку "Сбербанку" в Україні / фото УНІАН

Національний банк України на даний час не бачить покупців для української дочірньої структури російського державного "Сбербанку".

Читайте такожУкраїнські "дочки" російських держбанків отримали найбільші збитки

Про це УНІАН повідомили у прес-службі НБУ, який на даний час розглядає повторне клопотання на покупку "Сбербанку" від Білоруського державного "Паритетбанка", який раніше отримав відмову через невідповідність вимогам законодавства.

Відео дня

У прес-службі зазначили, що з повторним поданням документів це невідповідність не змінилася. Зокрема, "Паритетбанк" не може претендувати на покупку "Сбербанку" в Україні, виходячи з розміру його капіталу та портфеля.

Також в НБУ нагадали, що згідно із Законом України "Про банки і банківську діяльність" регулятор розглядає документи для погодження набуття істотної участі у протягом трьох місяців з дня отримання повного пакета документів.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк в березні відмовив Білоруському державному "Паритетбанку" на придбання істотної участі української дочірньої структури російського державного "Сбербанку" у зв'язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства. Наприкінці червня Нацбанк підтвердив отримання повторного клопотання "Паритетбанка".

З березня 2017 року щодо українських дочірніх структур російських держбанків, включаючи "Сбербанк", "Промінвестбанк", "ВТБ Банк" та "БМ Банк", діють санкції, що забороняють вивід капіталу на користь материнських структур.