Фото УНИАН

Росія входить у повноцінну економічну кризу, ВВП країни може впасти в 2015 році на 2-4%, заявив голова Комітету громадянських ініціатив, колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, повідомляє Прайм.

Читайте такожМи станемо свідками кризи, якої в Росії не було з 1990-х років - російський політолог

За його словами, у разі, якщо ціна на нафту в 2015 році буде на рівні близько 80 доларів за барель, то падіння економіки становитиме 2%, а якщо нафта залишиться на рівні 60 доларів, то падіння може скласти 4%.

Відео дня

Кудрін не виключає, що міжнародний рейтинг Росії в 2015 році може бути знижений до "сміттєвого". Кудрін також очікує низки дефолтів наступного року.

Також Кудрін заявив, що наступного року інфляція в РФ може скласти 12-15%.

"Наступного року ми переходимо в двозначну інфляцію", - додав він.

Кудрін також очікує зниження імпорту на 40%.

"Перш за все, буде схильний до ризику імпорт товарів інвестиційного характеру. Наприклад, будівельні товари, товари для формування інвестиційних об'єктів, оскільки нинішня ціна в рублевому вираженні на інвестиційні товари і послуги стане малопідйомною для економіки тих проектів, які планувалося реалізувати", - вважає він.

Читайте такожРосія скотиться в рецесію вже на початку наступного року

На думку Кудріна, все це загальмує реалізацію інвестиційних проектів в Росії, в тому числі через обмеження доступу до сучасних технологій та обладнання через санкції.