Ілюстрація REUTERS

Національний банк України розраховує на успішне завершення місії Міжнародного валютного фонду, яка розпочала роботу у Києві сьогодні, 6 вересня.

Читайте такожГройсман провів переговори з місією МВФ

"Як ви знаєте, сьогодні починається візит місії МВФ у Києві, і Національний банк розраховує на успішність цих переговорів", - сказав глава НБУ Яків Смолій в ході брифінгу.

Відео дня

За його словами, отримання кредитних коштів Фонду та пов'язаного фінансування від інших партнерів сприятиме зміцненню фінансової стабільності в Україні, а також стане позитивним сигналом для учасників ринку.

Як повідомляв УНІАН, місія Міжнародного валютного фонду, як і планувала, розпочала свою роботу у Києві сьогодні, 6 вересня. Згідно заяві постійного представника МВФ в Україні Йосты Люнгмана, місія працюватиме до 19 вересня для обговорення актуальних економічних подій і економічної політики, а також наступних кроків, включаючи фінансову допомогу від МВФ на підтримку політики, спрямованої на збереження макроекономічної стабільності та забезпечення розвитку економіки в напрямку сталого та інклюзивного зростання.

Поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 мільярда доларів, з яких Україна отримала 8,7 мільярда доларів, закінчується навесні 2019 року. У 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують у рамках цієї програми отримати 1,9 мільярда доларів.

Крім ухвалення антикорупційного законодавства, для продовження співпраці з Фондом уряду потрібно переглянути ціни на газ та внести відповідні коригування для збалансування бюджету поточного року.