В Україні готують держбюджет-2019 / фото УНІАН

У п’ятницю, 21 вересня, уряд представить Верховній Раді України проект закону про державний бюджет на 2019 рік.

Читайте такожКабмін пропонує у держбюджеті на 2019 рік збільшити витрати на оборону до 209,5 мільярда гривень

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова ВР Андрій Парубій повідомив на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Відео дня

Він зауважив, що цього року, як і попереднього, уряд вчасно вніс проект бюджету до парламенту.

"Він зареєстрований, ви можете з ним ознайомитися на сайті. У п’ятницю передбачено, що ми зможемо, згідно із законом, пройти представлення закону про державний бюджет України, і таким чином, ми зможемо розпочати дискусію щодо прийняття нового українського бюджету", - сказав Парубій.

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня уряд затвердив і направив на розгляд ВР проект державного бюджету на 2019 рік. Проектом передбачається зростання валового внутрішнього продукту на 3%, а також зменшення держборгу до 52,2% ВВП. Пріоритетом держбюджету на 2019 рік прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав витрати на обороноздатність, куди буде спрямовано 209,5 млрд грн, а також енергонезалежність та енергоефективність. На будівництво доріг наступного року буде виділено 56 млрд грн, на підтримку агропромислового комплексу - 6,9 млрд грн. Витрати на освіту становитимуть 242 млрд грн, на охорону здоров'я - 92,3 млрд грн. Мінімальну заробітну плату планується підвищити з 1 січня 2019 року до 4173 грн.

15 вересня законопроект "Про державний бюджет України на 2019 рік" (№9000) був зареєстрований у парламенті.