В Україні запустили перший експортний бренд / фото facebook/skubiv

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку презентувало перший експортний бренд України, який допоможе покупцям по всьому світу просувати українську продукцію на міжнародні ринки.

Читайте такожДефіцит зовнішньої торгівлі товарами в Україні зріс на 43%

Презентація бренду відбулася за участю першого віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

"Експортний бренд має сильний вплив на позитивний імідж країни. Іншими словами, чим сильніший бренд України, тим успішнішим буде український експорт. Це кредит довіри до товару і, разом з тим, ми говоримо про Україну як про державу, яке є надійним партнером для інших країн ... Місія експортного бренду - сформувати потужний бренд України як надійного торговельного партнера в світі. Це платформа для побудови і зміцнення позицій українських експортерів на світовому ринку", - сказав віце-прем'єр.

За словами Кубіва, експортний бренд України створить стійкий візуальний зв'язок між різними галузями і секторами економіки, об'єднавши різні за асортиментом і типом товари і послуги під єдиною стилістикою.

"Наприклад, успіх українського IT допоможе іншим українським експортерам, експортним товарам і послугам зайти на міжнародні ринки, сформувати клас, якість та інноваційність", - зазначив він. Віце-прем'єр підкреслив, що створення бренду "не коштувало українському бюджету жодної копійки".

Кубів також повідомив, що вперше експортний бренд буде представлений на національному стенді України в рамках масштабної виставки імпортних товарів 5-10 листопада в Шанхаї (Китай). Створення бренду грунтується на бренді UkraineNow.

За словами керівника програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефана Шлейнінга, загальна вартість фінансування на створення бренду становила близько 50 тис. євро. "Це гроші Європейського Союзу, які були надані в рамках ініціативи EU4Business", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у травні Кабінет міністрів схвалив розроблений спільно з експертами бренд України UkraineNow ("Україна зараз"), який має стати основою презентації України в світі.