Ілюстрація REUTERS

Ситуація на валютному ринку України протягом вересня в цілому стабілізувалася, і за підсумками місяця офіційний обмінний курс гривні до долара США і євро залишився майже на рівні серпня.

Читайте такожУкраїнський бізнес дав прогноз щодо курсу гривні на 2019 рік

Про це йдеться в макроекономічному і монетарному огляді Національного банку України за вересень, опублікованому на сайті регулятора.

Відео дня

За оцінками НБУ, стабілізація стала результатом зниження ажіотажного попиту на валюту як на міжбанківському, так і на готівковому ринку, де відновилося переважання пропозиції готівкової валюти з боку населення над попитом.

Також повідомляється, що для зменшення інтенсивності коливань курсу регулятор зберігав свою присутність на валютному ринку, проводячи покупку і продаж валюти.

При цьому, на відміну від серпня, у вересні Нацбанк купив більше валюти, ніж продав, на суму близько 53 мільйонів доларів.

Як повідомляв УНІАН, національна валюта України за серпень девальвувала до долара США на 5,7% за офіційним обмінним курсом.

Поточні котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку України, за даними дилерів комерційних банків, складають 28,18/28,21 гривні/долар.