Порошенко витрачає на рекламу томосу мільйони гривень / УНІАН

Президент України Петро Порошенко платить за рекламу томосу на ТБ власні кошти, йдеться про мільйони гривень.

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на прес-службу Адміністрації президента.

Читайте також"Це питання нацбезпеки": у Порошенка відповіли на позов за звернення до Константинополя щодо Томосу

Відео дня

"На трансляцію телевізійної реклами "Ми Україна" не було витрачено жодної копійки з державного бюджету. Дана рекламна кампанія, відповідно до укладених договорів з телеканалами, була сплачена з особистих коштів Петра Порошенка, з яких сплачені всі податки", - йдеться у повідомленні АП.

В Адміністрації президента не змогли назвати конкретну суму витрат, бо рекламна кампанія ще не завершилась.

"Оскільки рекламна кампанія на підтримку отримання Україною томоса ще триває, остаточну суму назвати ще не є можливим, але вона точно сягатиме кільканадцяти мільйонів гривень", - підсумували в АП.

Разом з тим у прес-службі зазначили, що ця сума буде відображена згідно з законом на сайті Нацагентства з запобігання корупції як "суттєва зміна у майновому стані", а також у декларації Порошенка за 2018 рік.

"Усі витрати, пов’язані з розміщенням матеріалу, президент відобразить в декларації за 2018 рік", - наголосили в АП.

В серпні повідомлялось, що українські соцмережі на правах реклами пропонують користувачам сторінку «Томос-2018», яка пропагує надання автокефалії Церкві в Україні.

На сторінці публікуються коментарі Глави УПЦ КП Патріарха Філарета, а також відомих у країні людей. Зокрема, у рекламних роликах Томосу знялися засновник благодійного фонду "Мир і Ко" Мирослав Гай, волонтер і засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега, вчений Ігор Козловський, народна артистка України Руслана Лижичко.