Президент США Дональд Трамп / REUTERS

Китай ще не готовий до укладення торгової угоди з США, Вашингтон і Пекін проведуть переговори пізніше. З таким твердженням виступив у четвер президент США Дональд Трамп перед своїми прихильниками в місті Рочестер (штат Міннесота).

Читайте такожТрамп вімагає "справедливого" доступу американських товарів до ринків

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

"Китай, вони хочуть укласти [торговельну] операцію, а я кажу, що вони ще не готові <...>, так що поговоримо пізніше", - зазначив Трамп.

Він також підкреслив, що гроші, отримані від мита на китайські товари, підуть на охорону здоров'я. При цьому американський лідер вкотре заявив про свої добрі особисті стосунки з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Як повідомлялося раніше, 15 червня цього року Трамп оголосив, що у зв'язку з крадіжкою Китаєм американської інтелектуальної власності і технологій, а також тим, що Пекін вдається до несправедливої торгової практики, Вашингтон введе 25-процентні мита на імпортовані з цієї країни товари на суму 50 мільярдів доларів.

Влада КНР негайно відповіла адекватними тарифами стосовно аналогічної вартості імпортованої американської продукції. Згодом як Вашингтон, так і Пекін неодноразово вводили взаємні імпортні мита, що призвело до серйозної напруженості у відносинах двох держав.