Ілюстрація REUTERS

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання генеральної ліцензії на проведення валютних операцій (діяльність з обміну валют) у фінансової компанії «Ікс».

Читайте такожДолар в Україні продовжує дешевшати

Як повідомляється на сайті регулятора, рішення прийнято у зв'язку з визнанням структури власності цієї компанії непрозорою.

Відео дня

Нацбанк зазначив, що з 2017 року звертав увагу компанії на невідповідність структури власності вимогам щодо її прозорості, однак у відповідь компанія «розмила» структуру власності таким чином, щоб жоден з учасників не мав істотної участі.

Крім того, як повідомив регулятор, компанія допустила значну кількість порушень в організації захисту приміщень для обміну валют та порядку проведення валютно-обмінних операцій.

«Національний банк України звертає увагу учасників ринку валютно-обмінних операцій на необхідність сумлінного виконання вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів НБУ, під час здійснення діяльності з обміну валют», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк за 2017 рік провів 1018 перевірок небанківських пунктів обміну валют, за результатами яких виявив 115 нелегальних обмінників.