Прем'єр сподівається, що робота Пенсійного фонду стане відкритою і зрозумілою / фото УНІАН

Фонд має бути підготовлений, щоб з 1 січня 2019 року в черговий раз підвищити пенсії військовим пенсіонерам, а також підготуватися до того, щоб 1 березня 2019 року провести в перший раз в історії України масовий перерахунок та підвищення пенсій для всіх категорій пенсіонерів.

Читайте такожМайже половина українців не зможе виконати вимоги щодо стажу, аби вчасно вийти на пенсію - ЗМІ

Як повідомляє прес-служба уряду, про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час зустрічі з новим головою фонду.

Відео дня

"Я розраховую на те, що новий керівник наведе порядок в пенсійній системі України і зробить роботу Пенсійного фонду публічною, відкритою, зрозумілою. Це важливо для українських громадян і для пенсійної системи країни", - сказав Гройсман.

Також прем'єр назвав головні виклики для нового керівника Пенсійного фонду, які доведеться ухвалити вже найближчим часом.

"Фонд має бути підготовлений, щоб з 1 січня 2019 року в черговий раз підвищити пенсії військовим пенсіонерам, а також підготуватися до того, щоб 1 березня 2019 року провести в перший раз в історії України масовий перерахунок та підвищення пенсій для всіх категорій пенсіонерів. Це величезна робота. У вас фактично є чотири місяці, щоб підготувати фонд, щоб кожен український пенсіонер отримав своє підвищення", - сказав глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів звільнив від обов'язків голови Пенсійного фонду України Олексія Зарудного і призначив замість нього екс-держсекретаря Міністерства фінансів Євгена Капінуса.