Прем'єр вважає, що мільйонні премії держчиновників - це просто неприпустимо / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв кардинально змінити ситуацію з захмарними заробітними платами та преміями, які отримують керівники державних компаній.

Читайте такожГолову "Нафтогазу" оштрафували за відмову надати інформацію про скандальні премії

Про це він сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Відео дня

"Контракти з керівниками компаній вже підписані, тому я не можу втручатися, щоб їх переглядати. Але точно можу сказати, щойно ці контракти закінчаться, в цій вакханалії з космічними заробітними платами я поставлю крапку. Жоден контракт не буде мною підписаний на тих же умовах, які є сьогодні. Мільйонні, десятимільйоннні премії – це просто неприпустимо. Ринкова зарплата – добре, але це ринкова зарплата, а не захмарна, яку сьогодні отримують", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, наглядову раду "Нафтогазу" прийняв рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 мільйона доларів у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді з транзитним контрактом, за рішенням якого "Газпром" має виплатити української компанії 4,6 мільярда доларів.

При цьому з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу, остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 мільярда доларів на користь "Нафтогазу".

На початку червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не підтримує виділення таких високих премій в нинішній час і звернувся в наглядову раду "Нафтогазу" з пропозицією переглянути рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 мільйона доларів.

Також у липні Кабінет міністрів заборонив виплату бонусів і винагород в державних компаніях.