Коломойський: дефолт ще ніколи нікому не завадив / фото УНІАН

Бізнесмен, колишній голова Дніпропетровської області Ігор Коломойський прокоментував заяву голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, що без грошей Міжнародного валютного фонду Україну чекає дефолт.

Читайте такожМВФ очікує від української влади підвищення тарифів на опалення

В інтерв'ю головному редактору видання "Лівий берег" Соні Кошкіній, яке оприлюднене в Youtube 20 листопада, він зазначив, що не бачить в дефолті нічого поганого, передає ТСН.

Відео дня

"А чим дефолт поганий? Подивіться на Грецію, які красені, сказали: "500 млрд не повернемо", і все, до побачення. Його (грецький сценарій — ред.) потрібно було застосовувати ще в 2014 році, тому що країну розікрали під заступництвом, в тому числі і Міжнародного валютного фонду, і під заступництвом всіх іноземних посольств. Куди вони дивилися? Спостерігачі... Країни не було, в казні - нуль, оголошуйте дефолт. Дефолт ще ніколи нікому не завадив, те, що стосується країни - так сто відсотків", - сказав він.

"Чим банкрутство відрізняється від дефолту? Ви говорите про дефолт, ніби це втрата державності. Греція хоч один свій острів втратила з державності?", - зазначив Коломойський.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд погодив з українською владою нову 14-місячну програму stand-by обсягом 3,9 млрд дол., яка підлягає затвердженню Радою директорів Фонду.

Розгляд цього питання очікується після схвалення українським парламентом державного бюджету на 2019 рік згідно з рекомендаціями МВФ і підвищення тарифів на газ і опалення для домогосподарств.

За оцінками експертів, завдяки новій програмі з МВФ, Україна може залучити до 8 млрд дол. фінансування від міжнародних партнерів.