Нардеп також запевнив, що у Бюджеті будуть "принципові моменти" для розвитку економіки / фото УНІАН

Державний бюджет 2019 року буде вкрай складним через те, що прийшов час виконувати зовнішні фінансові зобов’язання, повертати гроші, які брали понад 10 років тому.

Читайте такожУ держбюджеті-2019 заклали 167 мільярдів на пенсії та покриття «дірки» Пенсійного фонду

Про це в ефірі телеканалу ”Прямий” повідомив народний депутат України від фракції партії "Блок Петра Порошенка" Максим Курячий.

Відео дня

“Бюджет 2019 року буде вкрай складним, одним із найскладніших бюджетів за всю історію України. Чому? Бо на 2019 рік припадає пік виплат за зовнішніми міжнародними фінансовими зобов’язаннями, які були взяті 15 і 10 років тому. Брали Азаров (Микола Азаров - екс-прем’єр-міністр України - ред.), Тимошенко (Юлія Тимошенко - лідер партії “Батьківщина”, екс-прем’єр-міністр України - ред.), вони про це вже не згадують, а віддавати зараз в 2019. Так от, в бюджеті на 2019 закладені 459 млрд грн на повернення цих зовнішніх зобов’язань. Де ці кошти? Куди вони ділися? А нам віддавати в 2019 році. Можна посипати голову попелом. Не будемо цього робити, країна має жити. У бюджеті мають бути закладені ще й принципові моменти задля розвитку економіки. І там будуть такі моменти”, - сказав Курячий.