Воєнний стан не вплинув на доходи бюджету / фото УНІАН

Введення воєнного стану не вплинуло на доходи державного бюджету України, і за підсумками місяця країна перевиконає запланований показник доходів загального фонду держбюджету.

Читайте такожБанки під час воєнного стану працюватимуть у звичайному режимі – НБУ

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів України, 26, 27 і 28 листопада до загального фонду держбюджету надійшло 1,6 мільярда гривень, 1,7 мільярда гривень і 1,340 мільярди гривень митних платежів, відповідно.

Відео дня

У Мінфіні пояснили, що зниження надходжень 28 листопада у порівнянні з попереднім днем обумовлено особливістю надходжень митних платежів протягом тижня: пікові надходження в понеділок-вівторок і падіння з середи по п'ятницю.

Також повідомляється, що податкові платежі в ці дні становили 2,2 мільярда гривень, 2 мільярди гривень і 3 мільярди гривень, відповідно, при середньоденний зборі в листопаді в 2,4 мільярда гривень.

Довідка УНІАН. В Україні з 28 листопада діє військовий стан терміном на 30 днів у 10 областях країни, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

Держбюджет України в січні-жовтні отримав 747,389 мільярда гривень доходів, що на 2,3% нижче планового показника на цей період, проте на 15,4% вище показника за аналогічний період попереднього року.