REUTERS

ВВП Великобританії продемонстрував за підсумками 2014 року максимальне зростання з докризового 2007 року - 2,6%, повідомляє національне статистичне бюро країни (ONS), передає Прайм.

ВВП Великобританії в четвертому кварталі, за першою оцінкою, зріс в річному вираженні на 2,7%, а в квартальному - на 0,5%. При цьому показники не виправдали прогнозів аналітиків, які очікували зростання ВВП в річному вираженні на 2,8% і на 0,6% до третього кварталу.

Аналітики пов'язують таку динаміку з уповільненням активності в секторі будівництва і зниженням цін на нафту, яке вплинуло на видобуток нафти і газу в Північному морі.

Відео дня

"Незважаючи на те, що темпи зростання економіки Великобританії сповільнювалися протягом останніх двох кварталів, ще занадто рано говорити про те, що країна переживає всеосяжний спад", - наводить агентство MarketWatch слова головного економіста ONS Джо Грайса (Joe Grice).

Читайте такожMoody's прогнозує падіння ВВП Росії цього року на 5,5%

Промислове виробництво у Великобританії за квартал збільшилося на 0,7%, тоді як в третьому кварталі зростання становило 0,2%. Зростання будівельного сектора за квартал було на рівні 1,8%, проти 1,6% в третьому кварталі.

Квартальне зростання сфери послуг, яка становить основу економіки Сполученого Королівства, за жовтень-грудень становило 1,3%.