Ілюстрація REUTERS

Національна платіжна система України "Простір" та найбільша міжнародна платіжна система в світі за кількістю випущених карток UnionPay International уклали договір про емісію кобейджінгових карток.

Читайте такожНацбанк запустив сайт платіжної системи "Простір"

Як повідомляється на сайті Національного банку України, ці карти поєднають платіжні технології та логотипи двох платіжних систем і будуть прийматися платіжною інфраструктурою цих систем.

Відео дня

Зазначається, що завдяки широкій глобальній мережі прийому карт UnionPay користувачі нових карт під брендами "Простір" та UnionPay отримають можливість оплачувати товари і послуги, а також знімати кошти в банкоматах практично в усьому світі.

У НБУ нагадали, що в листопаді цього року UnionPay вийшла на український ринок і стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент.

Також повідомляється, що даний проект став першим в історії української національної платіжної системи, і угода не передбачає жодних фінансових зобов'язань сторін, а емісія карток почнеться після досягнення домовленостей із зацікавленими банками-емітентами.

Довідка УНІАН. UnionPay International - дочірня компанія China UnionPay. У партнерстві з більш ніж 2000 фінансовими інститутами по всьому світу вона дає можливість використовувати картки для оплати товарів, послуг і зняття готівки в 171 країні і регіонах світу. Емісія карт UnionPay здійснюється в 51 країні та регіонах світу.