Обнародован закон о распределении прибыли / Фото УНИАН

В Україні з сьогоднішнього дня, 28 січня, діє мораторій на розподіл чистого прибутку банками, окрім збільшення статутного капіталу та формування резервного фонду, а також на викуп банками розміщених ними акцій.

Про це йдеться в законі про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків, опублікованому в газеті «Урядовий кур'єр» від 28 січня 2015 року.

«На час дії цього закону вводиться мораторій на: розподіл чистого прибутку банку (нарахування, виплати дивідендів, зокрема за привілейованими акціями), крім розподілу чистого прибутку для збільшення статутного капіталу банку та формування резервного фонду, сплати до державного бюджету України дивідендів банками з державною часткою в розмірі, пропорційному державній частці в їх статутних капіталах; викуп банком розміщених ним акцій», - йдеться в документі.

Відео дня

Читайте такожНацбанк оприлюднив список банків, яким видав кредити рефінансуванняЗгідно з перехідними положеннями закону, він набуває чинності з моменту публікації й діє до його скасування парламентом при стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні, але не пізніше 1 січня 2017 року.