«Укрпошта» владнала конфлікт із "ПриватБанком" / фото УНІАН

Національний поштовий оператор "Укрпошта" вирішила конфлікт із найбільшим банком України "ПриватБанком", що виникли через неконкурентну боротьбу за клієнтів.

Читайте також"Укрпошта" попередила про збільшення термінів доставки пошти

Відео дня

Увечері 10 грудня генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в Facebook повідомив, що працівники "Приватбанку" розвішують у своїх відділеннях листівки з закликом до пенсіонерів відкривати банківські рахунки для отримання виплат нібито через скасування з 1 січня 2019 року видачі пенсій у поштових відділеннях.

"Шановні клієнти! З 01.01.2019 року, згідно з постановою Кабінету міністрів, "Укрпошта" припиняє доставку пенсій. Просимо вас завчасно відкрити рахунок для отримання пенсій в "Приватбанку", - йдеться в тексті оголошення.

Голова "Укрпошти" звинуватив "ПриватБанк" у неконкурентній боротьбі за клієнтів і пригрозив закрити всі термінали фінустанови в мережі оператора.

"Шановний "ПриватБанк"! Битва за клієнта часом буває сувора. Але такі методи в пристойному суспільстві неприйнятні. Зловимо ще раз - завтра всі Ваші термінали в мережі "Укрпошта" будуть відключені", - написав Смілянський.

Незабаром після публікації з'явилася офіційна реакція "Приватбанку".

"Керівництво "Приватбанку" рішуче засуджує використання недостовірної інформації, яка може призвести до негативних наслідків інших бізнес- та державних установ, особливо в умовах воєнного часу. "ПриватБанк" на власному досвіді знає, що поширення такої інформації з метою недобросовісної конкуренції може призвести до додаткових витрат держави на подолання наслідків подібних акцій, тому зобов'язується провести додаткову роботу серед працівників банку щодо неприпустимості використання такої інформації з метою залучення клієнтів. Заходи дисциплінарного характеру будуть вжиті до відповідних працівників. Додатково буде заборонена матеріальна або інша мотивація працівників ПАТ "Укрпошта" (листонош і операторів) з метою переведення поточних клієнтів ПАТ "Укрпошта" на обслуговування в "ПриватБанк", - йдеться в повідомленні банку.

При цьому, "ПриватБанк" зобов'язався у триденний термін довести відповідну інформацію до співробітників банку. В результаті досягнутих домовленостей, "Укрпошта" і "ПриватБанк" продовжать співпрацю у зарплатних проектах, проектах корпоративного кредитування, а також кредитування та обслуговування клієнтів "Приватбанку" через мережу поштового оператора.

Як повідомляв УНІАН, "Укрпошта" в умовах воєнного стану буде проводити виплату пенсій та пересилання поштової кореспонденції в штатному режимі.

У держбюджеті на 2019 рік Кабінет міністрів передбачив 167,013 млрд грн на виплату пенсій і покриття дефіциту Пенсійного фонду.