Перша криптовалюта знову значно подешевшала / фото УНІАН

Вдень 15 грудня середньоринкова вартість Bitcoin встановила новий річний мінімум в $3194. Потім вона зросла, зараз ціна криптовалюти становить $3276.

Читайте такожМінекономрозвитку ініціює легалізацію криптовалют в Україні

На вихідних більшість цифрових грошей значно подешевшала, курс Ethereum опускався до позначки в $82, XRP — до $0,282. Загальна капіталізація ринку знижувалася до позначки в $100 мільярдів, пише РБК.

Відео дня

Крім вартості криптовалют значно впав і добовий обсяг торгів. За минулий тиждень цей показник скоротився на 29% — з $14 млрд до $10 мільярдів. Багато фахівців прогнозували такий розвиток подій. Співзасновник біржі BTCC Боббі Лі, наприклад, вважає, що ціна біткойна продовжить знижуватися і в січні 2019 р. становитиме $2500. Після цього монета почне дорожчати, упевнений експерт.

Водночас аналітики Weiss Ratings рекомендують купувати криптовалюту, поки її вартість залишається низькою. Подібної думки дотримується і Ерік Ервін з компанії Blockforce Capital. Він упевнений, що корекція ринку цифрових грошей в 2018 р. ніяк не позначиться на перспективах розвитку нового виду активів.