Ілюстрація REUTERS

Надходження єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) у січні-листопаді цього року збільшилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 25,7%, або на 41,4 млрд грн, - до 202,3 млрд грн.

Читайте такожМінсоцполітики хоче зняти обмеження на максимальний розмір пенсії для українців

Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС), зокрема, тільки у листопаді надходження ЄСВ становили 18,6 млрд грн, що більше за показник листопада 2017 року на 17%.

Відео дня

У прес-службі підкреслили, що єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та перераховується за призначенням - на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім'я фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді збільшити максимальну базу нарахування єдиного соціального внеску до 25 мінімальних заробітних плат з 15 (до 104 тис. грн з 55,8 тис. грн) та запровадити регресивну шкалу розміру оплати ЄСВ.

Відразу після цього Європейська Бізнес Асоціація виступила проти "вибіркового" збільшення податкового навантаження на сумлінних платників податків.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі також висловилися проти цієї ініціативи, оскільки вона суперечить логіці податкових реформ, які проводяться в країні з часів Євромайдану.

Надходження ЄСВ у січні-листопаді 2017 року становили 160,9 млрд грн.