Ілюстрація REUTERS

Україна планує отримати другий транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі 500 мільйонів євро на початку наступного року.

Читайте такожЄК схвалила виділення Україні першого траншу в 500 мільйонів євро - Порошенко

Про це йшла мова під час переговорів прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, передає прес-служба уряду.

Відео дня

"Спільними зусиллями нам вдалося пройти шлях до підписання меморандуму про взаєморозуміння та кредитної угоди, а також виділення першого траншу макрофінансової допомоги в стислі терміни. Ми цінуємо тверду і послідовну підтримку наших зусиль по впровадженню реформ. Пріоритетами нашої спільної роботи на найближчу перспективу є поглиблення секторального співробітництва у сфері цифрової економіки, енергетики і лібералізації торгівлі", - цитує Гройсмана прес-служба Кабміну.

Домбровскіс зі свого боку зазначив, що стабілізація макрофінансової ситуації в Україні стала стимулом у прийнятті рішення про виділення Україні коштів.

"Тому ЄС розраховує, що Україна і надалі збереже темп реформ і приділить увагу точковим змінам у податковій, енергетичній, загальнофінансовій та соціальній сферах", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Європейська рада 26 червня остаточно затвердила Четверту програму макрофінансової допомоги для України в розмірі 1 мільярда євро.

Минулого тижня Європейська Комісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги номінальним обсягом 500 мільйонів євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.