Кабмін вирішив розділити ДФС / фото newsradio.com.ua

Кабінет міністрів схвалив з доопрацюванням постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом розділення на Державну податкову та Державну митну служби.

Читайте такожМитниці з початку року виявили порушень на 2,7 мільярда

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Відео дня

Згідно з повідомленням, постанова передбачає розділення ДФС на Державну податкову службу (до складу якої будуть входити підрозділи податкової міліції) та Державну митну службу, як окремі центральні органи виконавчої влади.

Кабінет міністрів буде спрямовувати та координувати діяльність цих служб через міністра фінансів, а для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

«Розділення ДФС на дві служби є важливим кроком на шляху до побудови якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФС створить основу для демілітаризації податкових органів, поліпшить якість послуг, що надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових і митних органів», - цитує Верланова прес-служба Мінфіну.

Як зазначається у повідомленні, конкурси на зайняття посад керівників новостворюваних служб проведуть упродовж трьох місяців після затвердження постанови Кабміну, яка враховує рекомендації Міжнародного валютного фонду і завдання, визначені середньостроковим планом пріоритетних дій уряду до 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 11 січня скасував постанови про затвердження концепції реформування системи органів державної податкової та митної політики і про реорганізацію територіальних органів ДФС, які були прийняті урядом 29 березня і 19 липня минулого року. Коментуючи рішення, прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав скасовану концепцію реформи ДФС «безглуздою».

5 вересня у зв'язку з початком роботи з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади керівника Державної фіскальної служби виконувач обов'язків голови ДФС Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

У листопаді міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що обговорення концепції реформування Державної фіскальної служби перебуває на фінальній стадії, а сама вона передбачає розділення служби на податковий та митний напрями.