Також фонд подав позови проти пов'язаних осіб 31 банку / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав до правоохоронних органів понад 5,4 тисячі заяв про кримінальні правопорушення в неплатоспроможних банках на загальну суму понад 607,5 млрд грн.

Читайте такожФонд гарантування хоче в 2019 році завершити ліквідацію 40 банків

Про це повідомив заступник директора-розпорядника фонду Віктор Новиков на прес-конференції.

Відео дня

«На жаль, активність правоохоронців у розслідуванні встановлених фактів залишає бажати кращого - до суду доведено менш як 1% справ», - сказав він.

Також Новиков повідомив, що фонд вживає заходів для відшкодування збитків збанкрутілих банків зі пов'язаних з ними осіб. Зокрема, фонд пред'явив позови проти пов'язаних осіб 31 банку на загальну суму 66,4 млрд грн.

Відповідно до інформаційних матеріалів Фонду гарантування, представлених у ході прес-конференції, оцінна вартість активів ліквідованих банків у його управлінні становить 90,203 млрд грн, або лише 17% від їх балансової вартості в розмірі 527,056 млрд грн.

Більшість активів банків в управлінні фонду, або 58%, представлені кредитами, 26% припадає на нараховані відсотки у період тимчасової адміністрації та ліквідації банків, 16% - інші активи.

Довідка УНІАН. Протягом 2014-2017 років 96 банків в Україні втратили платоспроможність. Загальна сума коштів, які отримали вкладники банків, переданих в управління Фонду гарантування у цей період, становила майже 90 млрд грн. На даний час Фонд гарантування продовжує ліквідацію понад 90 банків.