Кабмін призначив нового заступника міністра фінансів / фото УНІАН

Кабінет міністрів України за поданням міністра фінансів Оксани Маркарової призначив заступником міністра фінансів Василя Шкуракова.

Читайте такожКабмін вирішив розділити ДФС на податкову та митну служби

Як повідомляється на сайті Мінфіну, Шкурак координуватиме питання внутрішнього боргу, державних і місцевих гарантій, фінансування промисловості та фіскальні ризики.

Відео дня

За інформацією міністерства, до призначення у 2017-2018 році Шкурак обіймав посаду заступника генерального директора з економіки та фінансів компанії «Укргідроенерго», а до цього протягом 2005-2017 років працював на різних посадах в Міністерстві фінансів, включаючи пост директора департаменту боргової політики.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня 2018 року підтримала подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка із займаної посади. Після цього Кабмін поклав виконання обов'язків міністра на Оксану Маркарову, яка з березня 2015 року обіймала посаду заступника міністра, а з квітня 2016 року - першого заступника міністра фінансів. 22 листопада парламент призначив Маркарову міністром фінансів України.