Ілюстрація REUTERS

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що вносить поправки в чинне законодавство про валютне регулювання і валютний контроль.

Читайте такожУ Росії розробляють план відмови від долара - ЗМІ

Згідно з документом, опублікованим на офіційному інтернет-порталі правової інформації, ЦП отримав право встановлювати обов'язкові вимоги для комерційних банків щодо порядку розміщення ними інформації про курси прийому до обміну іноземної валюти.

Відео дня

У лютому 2018 року Банк Росії виступив з ініціативою про введення заборони розміщувати електронні табло (а також будь-які інші носії інформації — щити, стенди, перетяжки тощо), на яких вказуються курси валют, за межами приміщень банків. Свою пропозицію в ЦБ пояснили необхідністю посилити боротьбу з нелегальними обмінниками, пише РБК.

У грудні 2018 року закон, що надає ЦБ право регулювати порядок розміщення інформації про обмінні курси валют, був прийнятий спочатку Держдумою, а потім схвалений Радою Федерації.

У розробленому ЦБ проекті вказівки йдеться, що інформація про курси валют може розміщуватися банками «тільки всередині приміщення, в якому знаходиться уповноважений банк», і так, щоб доступ до такої інформації відкривався тільки всередині приміщення, в якому той перебуває. Однак ця вимога не поширюється на розміщення курсової інформації в ЗМІ, мережі інтернет та мобільних додатках банків.