Ілюстрація REUTERS

Рада директорів Світового банку схвалила надання Україні фінансової гарантії на 750 млн дол., повідомив президент України Петро Порошенко в Twitter.

Читайте такожУкраїні в найближчі 2 роки доведеться виплатити $17 мільярдів боргу - НБУ

«Вітаю рішення Ради директорів Світового банку про надання Україні фінансової гарантії на суму 750 млн дол. США», - написав глава держави.

Відео дня

Він подякував партнерам за надійну підтримку і віру в Україну.

«Це не тільки важливий сигнал твердої підтримки нашої держави. Це також чітке визнання з боку авторитетного інституту нашого відчутного прогресу на шляху реформ, зокрема у фінансовому секторі. Такі рішення додають впевненості у тому, що ми йдемо правильним шляхом», - підкреслив Порошенко.

За інформацією прес-служби Світового банку, гарантія спрямована на підтримку в Україні реформ у банківській системі, сфері протидії корупції, у сфері обліку сільськогосподарських земель, пенсійного забезпечення, субсидій на житлово-комунальні послуги та охорони здоров'я.

«Ці реформи покликані зміцнити перспективи зростання економіки і макроекономічної стабільності в Україні. Гарантія на 750 млн доларів США, як очікується, допоможе Україні залучити до державного бюджету на міжнародних ринках близько 1 млрд доларів США», - йдеться у повідомленні СБ.

Зазначається, що Світовий банк вітає прагнення уряду України реалізувати історично важливі реформи для економічного зростання, забезпечення фіскальної стабільності та поліпшення якості соціальних послуг у складних економічних умовах. «Подальша реалізація цих реформ допоможе підвищити рівень життя українців», - прокоментував віце-президент Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Сиріл Мюллер.

У Міністерстві фінансів України повідомили, що гарантія Світового банку є фінансовим інструментом, який може бути використаний урядом країни для отримання бюджетної підтримки за результатами упровадження програм стратегічних та інституційних реформ.

Також у Мінфіні повідомили, що гарантія діятиме 10 років і дозволить Україні отримати міжнародне фінансування на більш сприятливих умовах, ніж у разі самостійного залучення коштів з ринку.

Довідка УНІАН. Світовий банк - міжнародна фінансова організація, створена з метою організації фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. У Всесвітній банк України вступила в 1992 році (одночасно із вступом у Міжнародний валютний фонд) і є членом всіх його структур.

З травня 2014 року Група Світового банку надала Україні 5,5 млрд дол. США, а також гарантію оплати газу в розмірі 500 млн дол.