Ілюстрація \ REUTERS

Кабінет міністрів пропонує Раді нацбезпеки та оборони застосувати низку санкцій до юридичних на фізичних осіб РФ та країн Європи, які своєю діяльністю на тимчасово окупованих територіях нанесли шкоду інтересам України.

Читайте такожНацбанк не бачить загроз для фінансової системи України від введених Росією санкцій

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Відео дня

"18 грудня уряд за поданням МінТОТ ухвалив рішення про внесення пропозицій до РНБО щодо застосування санкцій до юридичних та фізичних осіб", - йдеться у повідомленні.

Згідно з розпорядженням, обмежувальні заходи (санкції) застосовуються до низки фізичних та юридичних осіб, які створюють реальні або потенційні загрози національним інтересам України, порушують інтереси суспільства та держави, призводять до завдання майнових втрат, створюють перешкоди для повноцінного здійснення громадянами України належних їм прав і свобод, а саме:

- до 23 фізичних осіб, які були залучені до проведення незаконних археологічних пошукових робіт на об’єктах культурної спадщини чи взяли участь у заходах, спрямованих на легітимізацію незаконної окупації АР Крим та м. Севастополь;

- до деяких російських підприємств та підприємств з країн Європи, які забезпечують діяльність ТОВ «Титанові інвестиції» в м. Армянськ на території АР Крим;

- до 14 юридичних осіб, залучених до постачання матеріалів, обладнання та послуг для заводів оборонно-промислового комплексу РФ на тимчасово окупованих територіях;

- до деяких юридичних осіб, залучених до організації перевезень через порти «Темрюк», «Кавказ» та Керченську паромну переплаву;

- до фізичних осіб, які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до незаконного будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

«Запровадження санкцій до усіх причетних юридичних та фізичних осіб унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС та США, що в подальшому сприятиме поверненню окупованих територій в правове поле України», - наголосили в МінТОТ.