Ілюстрація / REUTERS

Міжнародний валютний фонд підтвердив раніше оприлюднену Міністерством фінансів України інформацію про затвердження нової 14-місячної програми stand-by для нашої країни в обсязі 3,9 млрд дол. США із негайною виплатою першого траншу в 1,4 млрд дол.

Як йдеться в повідомленні Фонду, переданому УНІАН, також Рада вирішила анулювати діючу програму розширеного фінансування EFF, затверджену 11 березня 2015 року.

Відзначається, що програма реформ за підтримки нової програми ґрунтуватиметься на прогресі, досягнутому в рамках попередньої угоди EFF, і буде зосереджена на чотирьох пріоритетах: продовження бюджетної консолідації, подальше зниження інфляції при збереженні гнучкого обмінного курсу, зміцнення фінансового сектору та просування комплексу структурних реформ, особливо для поліпшення податкового адміністрування, приватизації та управління.

Відео дня

Читайте також"Визнання прогресу та успіху": Порошенко відреагував на рішення МВФ про нову програму для України

«Українська влада успішно відновила макроекономічну стабільність і зростання за підтримки міжнародного співтовариства. Розсудлива фіскальна та грошово-кредитна політика та режим гнучкого обмінного курсу допомогли скоротити дефіцит бюджету й рахунку поточних операцій. Резерви були частково відновлені, а довіра покращилася», - прокоментував рішення перший заступник директора-розпорядника Фонду Девід Ліптон.

За його словами, реалізація нової програми піддається значним ризикам, однак Україна зробила важливі кроки для зниження цих ризиків, включаючи прийняття бюджету на 2019 рік, підвищення тарифів на газ і опалення, прийняття законодавства для поліпшення управління в державних банках.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд попередньо погодив з українською владою нову 14-місячну програму stand-by обсягом 3,9 млрд дол. в кінці жовтня.

Серед попередніх умов для розгляду цього питання Радою директорів Фонду були затвердження українським парламентом державного бюджету на 2019 згідно з рекомендаціями МВФ і підвищення тарифів на газ і опалення для домогосподарств.

В кінці листопада МВФ офіційно підтвердив відсутність юридичних обмежень щодо продовження співробітництва з Україною після введення військового положення.